20-01-06

Neergeschoten houtsnip bezweken aan verwondingen

Een zwaargewonde vogel die in het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek was binnengebracht, is aan zijn verwondingen bezweken. Het ging om een houtsnip die wandelaars woensdag in Herenthout, in de provincie Antwerpen, aantroffen. De vogel was door jagers neergeschoten.

De houtsnip is in Vlaanderen een beschermde vogelsoort. Afgelopen zondag werd ook in het Limburgse Borgloon een houtsnip neergeschoten. Deze vogel haalde het wel en wordt binnenkort vrijgelaten.

"Jagers schieten deze vogels neer om ze op te eten. Maar de dieren brengen helemaal geen schade toe aan gewassen. Het schieten op deze vogels heeft niets meer te maken met natuur- of wildbeheer", zegt voorzitter Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.

Doorzeefd
De onderbuik van de houtsnip uit Herenthout was doorzeefd en twee hagelbolletjes zaten nog in het lichaam. De geschoten houtsnip uit Borgloon zal voortaan rondvliegen met een hagelkorrel in de hals. Begin januari schoten jagers in Kortessem ook al een buizerd uit de lucht.

06:57 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

wat jammer.......... Wat zonde dat deze mooi blog niet verder aangevuld wordt. Het is een van de meest informatieve en verzorgde blogs over natuur die ik tegenkwam op het net.
Doodjammer

Gepost door: Rogier V | 19-01-08

Neen aan de totale verdelging van de vos Eerstens proficiat met uw mooie blog!
Tweedens we zoeken steun (om de vos te beschermen). We zouden het op prijs stellen als zoveel mogelijk personen fan worden van onze facebookpagina, bedankt op voorhand!

Gepost door: Vanloot Geert | 03-07-10

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: serrurier paris | 21-02-15

De commentaren zijn gesloten.