10-01-06

Politie vindt vier dode buizerds in Beringen

De lokale politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo heeft dinsdagmorgen op de pechstrook ter hoogte van afrit 26 langs de E-313 in Paal bij Beringen de kadavers van vier buizerds aangetroffen.

Vogelbescherming Vlaanderen meent dat de buizerds onmogelijk een natuurlijke dood gestorven kunnen zijn en heeft een klacht met burgerlijke partijstelling, voorlopig tegen onbekenden, ingediend bij het parket van Hasselt, zo laat de Vogelbescherming dinsdag in een mededeling weten.

Vogelbescherming Vlaanderen is er haast zeker van dat jagers de buizerds hebben vergiftigd en verwijst naar het incident waarbij een buizerd vorige week woensdag in Kortessem door een groep van jagers vleugellam werd geschoten.

21:53 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

Ze leren het ook nooit hé ! Je zou nu denken dat ze na de zware straffen van enkele jaren terug hun leske geleerd zouden hebben.

Gepost door: ms | 10-01-06

dit is niet normal ik ben amber ik werk er aan om roof vogels weer trug ik de natuur te brengen de dank die is krijg is dat ze net zo hard weer worden neer geschootne dit ontmoedigt mij echt ik denk de wereld is toch al naar de kloote warom doe ik dit nog ik geef echt om deze dieren ik wil en zal ze helpen

Gepost door: amber | 13-02-06

dat is veel te gevaarlijk. want als de vogel tegen een ruit valt kan de bestuurder gewond raken

Gepost door: sasha goossens | 18-10-06

De commentaren zijn gesloten.