05-01-06

X-factor voor huisdieren

In Duitsland heeft een beroemde muziekacademie haar deuren nu ook voor huisdieren geopend. U leest dat goed: honden, katten en pluimvee met sterallures krijgen er de kans hun muzikale talenten te ontwikkelen. Zo speelt hen Katie de pannen van het dak op de xylofoon en geeft kater Fuchs het beste van zichzelf op de piano.

"Ik gebruik dezelfde methode als andere dierentrainers", aldus de 39-jarige instructrice Viviane Theby. "Als het dier de juiste noot vindt, krijgt het een beloning. Op die manier blijven ze de juiste combinaties herhalen."

CD's verkocht
Kip Gackeline kan dan wel foutloos de eerste strofes van Twinkle Twinkle Little Star naspelen, de échte ster op het podium is zonder enige twijfel kater Fuchs. "Hij geeft concerten en heeft zelfs al enkele CD's verkocht. Af en toe spelen we samen een duet", aldus de muzieklerares.

Onder de spotlights moet het niet alleen goed klinken, er komt ook enig danstalent van pas. "Het heeft me zes maanden gekost om mijn hond Bellos in beweging te krijgen, maar nu doen we samen de hondendans", vervolgt Theby. "Ook al kunnen dieren niet antwoorden, ik voel dat we op deze manier heel dicht met elkaar in contact komen te staan."

Men moet dus niet wanhopen!!!

18:54 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.