04-01-06

Kater belde hulpdiensten, zegt politie

De politie van Columbus in de Amerikaanse staat Ohio staat voor een raadsel. Donderdagnacht kwam er een vreemd telefoontje op de alarmcentrale binnen. De politieman van dienst vroeg verschillende keren wie er aan de lijn was, maar kreeg geen antwoord.

De agenten traceerden het nummer en gingen op het gevonden adres een kijkje nemen. In het appartement trof dienstdoend agent Patrick Daugherty een kater aan die bij het telefoontoestel lag.

Eigenaar van de kater Gary Rosenheisen lijdt aan botontkalking, was uit zijn rolstoel gevallen en kon niet opstaan. "Een andere verklaring voor hetgeen gebeurd is, hebben we niet. De kater, moet op de juiste telefoontoetsen geduwd hebben", zei Daugherty.

Rosenheisen kocht drie jaar geleden de kater. Hij luistert naar de naam Tommy. Het huisdier hielp hem aan een lagere bloeddruk. De rolstoelpatiënt leerde naar eigen zeggen zijn kater hoe hij 911 moest bellen. Zijn toestel beschikt over twaalf kleine knoppen en heeft ook een sneltoets waarop 911 geprogrammeerd staat. "Hij is mijn held", zei Rosenheisen.

01:21 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

slim vet erg dat een kat dat kan en ook erg slim dat de kat weet hoe het moet

Gepost door: ffaffie | 29-03-06

De commentaren zijn gesloten.