21-12-05

Zoo Antwerpen heeft met tijgervissen Europese primeur

Sinds een tweetal weken heeft de Zoo van Antwerpen er een 20-tal Afrikaanse tijgervissen bij. Een Europese primeur luidt het, want de roofvissen zijn erg moeilijk te houden in gevangenschap en daardoor ook erg zeldzaam in andere dierentuinen.

Tijgers van de Congolese rivier
De Antwerpse tijgervissen werden in het begin van december door een gespecialiseerde groothandelaar overgebracht uit Azië. De woeste en vraatzuchtige roofvissen worden ook wel "Tijgers van de Congolese rivier" genoemd, want de zalmachtige en eileggende vis heeft een vlijmscherp gebit om 'u' tegen te zeggen. Bij geboorte zijn ze kleiner dan 1 centimeter, maar in de natuur kunnen ze tot één meter lang worden.

"In Antwerpen zijn ze nog niet veel groter dan een paar centimeter." vertelt Ilse Segers, woordvoerster van de Zoo van Antwerpen. "Het wordt nog even afwachten welke lengte ze effectief in gevangenschap zullen halen."

De verzorging van deze aparte vissoort belooft alvast een uitdaging te worden voor de verzorgers van het aquarium want de jonge dieren durven elkaar soms op te eten. "Nu krijgen ze kleine visjes zoals spiering en krill. Als ze elkaar niet uitmoorden zullen ze zo'n 8 jaar oud worden." aldus Segers.

08:55 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.