28-11-05

Paul McCartney boycot ‘hondenfolterend’ China

Paul McCartney, die al vaker blijk gaf van een goede inborst, heeft een nieuwe campagne ontketend. De ex-Beatle pleit namelijk voor een boycot van China, omwille van de manier waarop honden en katten daar worden mishandeld en worden gedood voor hun vacht.

Doodgeslagen
Macca, wiens overleden vrouw Linda een fervent vegetariër was, ontstak in woede nadat hij op de BBC een film had gezien, gemaakt voor een Britse dierenrechtenorganisatie. Daarin was te zien hoe dieren worden gefolterd en gedood op een beestenmarkt in Guangzhou, in het zuiden van China. De inderdaad gruwelijke beelden tonen hoe honden vanaf een vrachtwagen op straat worden gegooid, vervolgens met lange tangen worden opgepakt en over een hek worden gegooid waarna ze dan werden doodgeslagen en gevild.

Katten leven koken
Ook wordt getoond hoe katten in een zak worden gestopt, en dan in een vat kokend water belanden. "Dit zijn walgelijke, zieke mensen", aldus sir Paul en zijn vrouw Heather. Ze lieten het niet bij die verontwaardigde uitspraak. McCartney kondigde aan nooit in China te zullen optreden en de Olympische Spelen van 2008 in Peking niet te zullen bezoeken. Hij riep op tot een boycot tegen het Aziatische land dat westerse zakenkringen juist proberen gunstig te stemmen.

09:57 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.