21-11-05

Te weinig gerecycleerd toiletpapier

Volgens het Wereld Natuur Fonds (WWF) dragen de Europese producenten van huishoud- en toiletpapier in grote mate bij tot ontbossing. Ze bieden de consument onvoldoende gerecycleerde produkten aan. "Dagelijks verdwijnen 270.000 bomen in de goot of de vuilbak. Dergelijke verspilling van de bossen is onnodig en absurd" zegt Duncun Pollard, directeur van het Europese bosprogramma van het WWF.

Verwaarloosbaar
Vogens een studie van het WWF bevatten de produkten die door de vijf grootste Eruopese fabrikanten, Procter&Gamble, SCA, Kimberly Clark, Metsa Tissue en Georgia Pacific, samen goed voor 70% van de Europese markt - worden verkocht slechts verwaarloosbare hoeveelheden gerecycleerd materiaal. "De consument weet niet dat, wanneer hij naar toilet gaat, hij bijdraagt tot de ontbossing", zegt Duncun Pollard.

Mythe
De fabrikanten beweren dat handelaars en supermarkten niet-gerecycleerde produkten afnemen, omdat dat tegemoetkomt aan de wensen van de consument. "Het is een mythe dat gerecycleerde produkten van mindere kwaliteit zijn", zegt Duncan Pollard. Het WWF vraagt aan de producenten om de consument beter te informeren over de exacte verhouding van gerecycleerd materiaal in hun onderhoudspapier en raadt de consument aan voor de merken te kiezen die wel gerecycleerd materiaal gebruiken. Een Europeaan gebruikt gemiddeld 13 kilo onderhoudspapier per jaar.

09:17 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.