07-11-05

Europa werkt samen met chemie aan daling aantal dierenproeven

De Europese Commissie heeft een overeenkomst gesloten met de chemische sector om samen te streven naar een daling van het aantal dierenproeven. Begin volgend jaar moet een actieplan zijn uitgewerkt. Toch is het nu al zeker dat er op korte termijn een stijging van het aantal proeven komt in de EU.

10,7 miljoen dierenproeven
Momenteel worden jaarlijks nog 10,7 miljoen dieren gebruikt in proeven in Europa. Dierenproeven worden gebruikt door producenten van geneesmiddelen of van cosmetica en onderhoudsproducten, door biotechnologische bedrijven, ... enzovoort. Al veel inspanningen zijn geleverd om het aantal geslachtofferde dieren te doen dalen. De meest succesvolle methode spaart het leven van 200.000 konijnen per jaar.

Toch blijft er een gebrek (?????) aan alternatieven; de veiligheid kan dikwijls niet worden gegarandeerd. Daarom starten de eurocommissarissen van Industrie en van Onderzoek nu een samenwerking met de industrie. De alternatieven moeten niet alleen diervriendelijker zijn, maar ook kostenbesparingen opleveren.

17:12 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

daling Daling deze walgelijkheid moet gewoon stoppen.
Dierebeulerij.
bah bah en nog een bah

Gepost door: lin | 15-11-05

De commentaren zijn gesloten.