05-11-05

Antwerpse Zoo vernieuwt verblijven aan de lopende band

In de Zoo van Antwerpen regent het vernieuwingen dit jaar. De beren zijn nog niet echt gewend aan hun nieuwe perk of ook de kafferbuffels en de zebra's zetten hun eerste stapjes in hun nieuw verblijf.

De kafferbuffels en de zebra proberen sinds afgelopen weekend hun nieuwe perk uit. Zebra Mario lijkt zich vlot aan te passen, terwijl de kafferbuffels meer dan op hun hoede zijn. Zij blijven netjes binnen de grenzen van hun vroegere, veel kleinere, perk. "Het is echt vreemd!", reageert Zoo-woordvoerster Ilse Segers. "De kafferbuffels gaan zonder dralen naar buiten, maar houden steevast halt aan de grenzen van hun vroegere verblijf. We weten niet echt goed hoe het komt, maar de verzorgers denken dat de geur van de bizons nog in het perk hangt. Daaruit zouden de kafferbuffels kunnen opmaken dat de bizons er nog zitten en durven ze misschien daarom niet verder.

De werkzaamheden aan het runderverblijf liepen als een trein. In een zestal weken is het buitenverblijf aan het rundergebouw totaal verbouwd. Van de vele kleine perken zijn er twee grote gemaakt van 1.000 en 1.200 vierkante meter. Daardoor zijn wel verschillende dieren uit de collectie verdwenen. "Minder soorten in zo groot mogelijke verblijven", zegt Ilse Segers. "In die filosofie zijn we al enkele jaren grote werkzaamheden aan het uitvoeren." Naast de grote projecten zoals de bergbiotoop, het Nocturama en het berenverblijf, zijn dit jaar ook al het aquarium, de zeeottertank, het siamangverblijf, de wintertuin en nu dus ook het runderverblijf vernieuwd.

09:19 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.