21-10-05

Vanaf maandag verzamelverbod pluimvee in België

Vanaf maandag 24 oktober geldt in heel België een verzamelverbod voor pluimvee en gedomesticeerde vogels. Dat betekent dat alle tentoonstellingen, markten, prijskampen en andere evenementen waar dieren samenkomen, voor onbepaalde tijd verboden zijn. Dat maakte het Federaal Voedselagentschap vrijdag bekend. Hiermee worden de preventiemaatregelen tegen vogelgriep nog verder aangescherpt.

Ook particulieren
Zo wordt ook de ophokregeling die nu al geldt voor professionele pluimveebedrijven in risicogebieden, uitgebreid naar alle pluimvee en vogels in gevangenschap. Dus ook particuliere pluimveehouders in de regio moeten hun dieren binnen houden. Het gaat om gebieden binnen een straal van 1 kilometer van rust-en doortrekplaatsen voor migrerende watervogels. Er moet nog worden bepaald welke gebieden precies onder deze regeling vallen. Het Voedselagentschap zal de betrokken gemeenten inlichten.

Slachtverbod
Verder zullen alle pluimveebedrijven die nog geen risicoanalyse hebben uitgevoerd of de resultaten nog niet hebben overgemaakt aan het Voedselagentschap, vanaf maandag niet meer mogen slachten.Deze e-mail is gecontroleerd op virussen

En zo hebben ze weer een reden op de prijzen te verhogen.
Ze zouden beter de oorzaak aanpakken, maar wie zal de mens veroordelen van al die ellende? Zie vorig artikel

20:41 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.