18-10-05

Nagellak en stresspillen voor katten en honden

Er komen steeds meer gespecialiseerde produkten voor huisdieren op de markt, zoals nagellak voor katten en honden. Dit blijkt uit een studie die het marktonderzoeksbureau Mintel dinsdag heeft gepubliceerd.

In de eerste tien maanden van dit jaar zijn 465 nieuwe produkten op de huisdierenmarkt gekomen, vergeleken met 291 over het gehele jaar 2004. Naast nagellak (een breed kleurenpalet is beschikbaar, van kleurloze glans tot scharlakenrood) en producten om de vacht te verven (bijvoorbeeld goudkleurig, oranje of roze) zijn er ook rustgevende pillen geïntroduceerd voor het geval dat de huisdieren bij al die schoonheidsbehandelingen in de stress raken.

Voor hondeneigenaren met een gevoelige neus is er nu ook een eau de toilette, onder de naam Fruits and Passions. Dit is, zoals 58 procent van de nieuwe huisdierproducten, afkomstig uit de VS.

Volgens het onderzoeksbureau houden veel mensen evenveel van hun huisdieren als van hun kinderen en willen hen daarom alleen de beste produkten geven. Daarnaast worden huisdieren steeds meer als modeaccessoires gezien. Dat komt volgens de trendwatchers door sterren als Paris Hilton en Geri Halliwell, die vaak met een hondje in hun tas lopen.

16:06 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.