08-09-05

President van Turkmenistan wil pinguïns naar woestijn halen

Saparmurat Niyazov blijft tot zijn dood president van Turkmenistan en van die machtige positie wenst de alleenheerser van tijd tot tijd graag misbruik te maken. Nadat hij eerder op het idee gekomen was om in de woestijn een ijspaleis te bouwen, wil hij nu op dezelfde plek een zoo uit de grond stampen waar 300 verschillende diersoorten een onderkomen zullen krijgen. Zelfs pinguïns zullen in de broeierige hitte van de woestijn moeten zien te overleven.

Prijskaartje van miljoenen euro's
"De zoo zal ten noorden van Ashkhabad (Centraal-Azië) verrijzen, precies op de plek waar de Kara Kum-woestijn begint", aldus een plaatselijke beambte van het ministerie van Milieu. "De dieren zullen daar in omstandigheden leven die niet zoveel verschillen van hun natuurlijke habitat. Aan het hele project hangt een prijskaartje van verschillende miljoenen euro's vast. Het is de bedoeling dat dieren uit alle hoeken van de planeet een plaatsje bij ons krijgen. Dus ook pinguïns mogen niet ontbreken."

Niet eerste grootschalige project
De oprichting van een dierentuin is niet het eerste grootschalige project waarmee de president van Turkmenistan zijn eigen bevolking ongegeneerd op kosten jaagt. Het hele land staat vol met standbeelden van zichzelf en zijn moeder en vorig jaar kwam hij op het idee om in het midden van de woestijn een gigantisch ijspaleis te bouwen. Vorige maand nog stuurde Niyazov het spirituele boek van Turkmenistan Rukhnama de ruimte in om zo te bewijzen dat ruimtevaart geen geheimen meer kent voor zijn land.

08:02 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.