25-08-05

Bedankt

De honden en katten van een boer uit Gelinden die de dieren zwaar verwaarloosde en die na in beslagneming van nog tientallen andere dieren opgevangen en verzorgd werden in het dierenasiel van Sint-Truiden, moeten gelukkig dan toch niet terug naar de eigenaar.
GAIA, die verbijsterd reageerde op de eerdere beslissing tot teruggave, feliciteert het dierenasiel voor het welslagen van hun protestactie en is uiteraard zeer tevreden dat de inspectie dierenwelzijn van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid zijn beslissing heeft herzien. De overheidsinspectie had eerder beslist dat twaalf honden en vier katten aan de eigenaar dienden te worden teruggegeven. Dat veroorzaakte een storm van protest. Het dierenasiel van Sint-Truiden startte een on-linepetitie, die op een week tijd tienduizenden handtekeningen opleverde.

Ook de burgemeester van Sint-Truiden, Ludwig Vandenhove, nam het op voor de dieren door zich kordaat te verzetten tegen een teruggave. Het was de dierenpolitie van Sint-Truiden die overging tot in beslagneming. Morgen, donderdag, had een rechtszaak in kortgeding moeten starten maar die vervalt nu.

De dierenwelzijnswet voorziet voor ernstige gevallen van dierenverwaarlozing en -mishandeling gevangenisstraffen van 1 tot 3 maand en/of geldboetes tot 5000 euro. Ook kan de rechtbank de man definitief verbieden om nog dieren te houden.

'Dat de dieren niet terugkeren naar degene die ze zo ernstig verwaarloosd heeft, is het resultaat van de solidariteit', zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. 'Het gerecht moet nu duidelijk maken dat zware dierenverwaarlozing niet aanvaard wordt in onze samenleving. Dat kan alleen door de zwaarste straffen op te leggen, zoals de wet op het dierenwelzijn ook voorziet'.

Het lijkt wel of GAIA er alleen voor gezorgd heeft dat die dieren niet terug moeten gaan. Als je de petitielijst bekijkt is het toch wel duidelijk wie zijn hart heeft laten spreken.
Ik bedank al die mensen die de moeite hebben gedaan, want van GAIA moet je dit niet verwachten. Die willen enkel met de eer gaan lopen.

03:00 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

"BEDANKT" BRAVO VOOR HET DIERENASIEL VAN ST-TRUIDEN EN VOOR ALLEN DIE DE PETITIE TEKENDEN; IK BEN OPGELUCHT VOOR DIE ARME BEESTJES? STEL JE VOOR DAT DIE BIJ DAT MONSTER MOESTEN TERUGKEREN.........WANNEER GAAN "ZE" EENS SERIEUZE MAATREGELEN NEMEN TEGEN DIE DIERENBEULEN ?????

Gepost door: KARINE | 19-09-05

Jawel hoor de volgende dieren zijn alweer slachtoffer van het beest! http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid879752/weer-dierenverwaarlozing-bij-limburgse-boer.aspx

Gepost door: Kris | 19-11-09

De commentaren zijn gesloten.