24-08-05

Wilde olifanten verdrijven 200 Indonesische families

Enkele wilde olifanten hebben een dorpje in de buurt van het bos van Sumatra in Indonesi‘ verwoest. De 200 families die er wonen moesten noodgedwongen op de vlucht slaan.

De olifanten, die in totaal met elf zijn en geleid worden door een gewelddadig mannetje, vielen het dorp Padang Lais, in het district Ogan Komering Ulu, verschillende keren 's nachts aan.

Tevergeefs wachten op hulp
De dieren vernielden plantages en beschadigden een vijftigtal huizen. De dorpsbewoners die tevergeefs wachtten op een tussenkomst van de plaatselijke autoriteiten, moesten noodgedwongen vluchten.

In de equatoriale bossen van Sumatra leven nog talrijke wilde olifanten in de vrije natuur, maar de dieren hebben geregeld conflicten met de plaatselijke bevolking die rond de bossen wonen. Verschillende olifanten werden ook al vergiftigd door de bewoners.

Volgens de niet-gourvernementele organisaties in Indonesië worden de olifanten gewelddadig omdat ze verstoord worden door de toenemende menselijke activiteit in de streek. Bovendien wordt hun leefomgeving aanzienlijk verkleind door illegale ontbossing.

Hoe zou je zelf zijn als je jouw leefomgeving verstoren?

15:14 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.