24-08-05

Haai valt duiker aan in Australië

Een haai heeft voor de kust van het Australische Adelaide Beach een duiker aangevallen. Volgens de politie is de duiker vermoedelijk bij de aanval omgekomen.

De twee duikers waren ongeveer twee kilometer van de kust verwijderd toen ze plots werden aangevallen door een haai, aldus Meredith Humphries van de Australische politie. Volgens plaatselijk haaiendeskundige Andrew Fox werd de aanval vermoedelijk uitgevoerd door de grote witte haai.

In twee gebeten
Het is al de tweede maal in acht maanden tijd dat een haai een mens aanvalt voor de kust van Adelaide. Afgelopen december werd de 18-jarige Nick Petersen in twee gebeten toen hij voor de kust van het Australische West Beach op zijn surfplank werd voortgetrokken door een boot. Volgens Fox is het mogelijk dat ook in dit geval sprake is van een aanval van de grote witte haai.

"Na een aanval van een haai wordt er steeds gespeculeerd over het waarom. Ofwel denkt men dat de haai gek geworden is of dat de haai verzot is op de smaak van mensenvlees, maar momenteel bestaat hiervoor nog geen enkel bewijs", besluit Fox.

19:54 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.