16-08-05

Internethandel vormt bedreiging voor beschermde diersoorten

De toenemende handel in beschermde diersoorten op internet leidt volgens de internationale dierenbeschermingsorganisatie Ifaw tot de uitroeiing van bedreigde diersoorten. Uit een onderzoek van de organisatie bleek dat er op één week tijd op de internetveilingsite eBay maar liefst 9.000 levende dieren of producten gemaakt van wilde dieren te koop werden aangeboden.

Apen, ivoor en tijgervellen
Zeventig procent daarvan is volgens het Ifaw afkomstig van diersoorten die onder internationale bescherming staan. Het gaat onder andere om apen, ivoor en tijgervellen. Zo werd op een Britse website een gorilla te koop aangeboden, terwijl op Amerikaanse sites een Siberische tijger en vier baby-chimpansees werden verkocht.

Gemakkelijk, goedkoop en anoniem
"Het internet versterkt de reeds bestaande bedreiging voor vele diersoorten nog", klagen de dierenbeschermers. "Handel via internet is gemakkelijk, goedkoop en anoniem", luidt de kritiek van de dierenbeschermers, die stellen dat controles slechts tot op zekere hoogte mogelijk zijn. Ifaw roept de providers nu op om hun verantwoordelijkheid te nemen en nauw samen te werken met de overheid en de bevoegde instanties, om zo te komen tot een betere opsporing van dergelijke praktijken.

16:24 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.