31-07-05

March of the penguins

18:05 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

29-07-05

Python in pizzeria

Klanten van een pizzeria in het Oostenrijkse Freistadt wisten niet wat ze meemaakten toen ze zagen hoe een drie meter lange python door het restaurant kroop. De politie ving de slang en stak ze in een doos.

Het blijft een raadsel hoe de slang in de pizzeria terechtkwam. De agenten onderzoeken nu of reptielenliefhebbers onlangs een slang kwijtspeelden.

Wie lust er nu geen pizza?

18:06 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

27-07-05

Papegaai scheldt burgemeester en dominee de huid vol

De eigenaar van het Britse wildreservaat Warwickshire Animal Sanctuary heeft een van zijn bewoners, de vijfjarige vloekende papegaai Barney, ondergebracht in een aparte kooi. Het beest had al meermaals enkele bezoekers, onder wie een burgemeester, een dominee en twee politiemannen, de huid vol gescholden. Zo meldde de Britse krant Guardian woensdag.

"Fuck off"
Eigenaar Geoff Grewcock wilde niet het risico lopen kinderen het slechte voorbeeld te geven en besloot dat Barney enkel nog op specifiek verzoek gezien kan worden. Aanvankelijk leek de blauw- en goudgekleurde papegaai een aanwinst voor het natuurpark, tot men ondervond dat hij wel over een zeer uitgebreide woordenschat scheldwoorden beschikte. Zo zei hij een burgemeester op te rotten ("Fuck off"), om zich vervolgens tot de dominee en de politiemannen te richten en hen te laten weten dat ook zij konden oprotten ("And you can fuck off too").

Documentaires
Men gaat ervan uit dat Barney zijn slechte manieren heeft geleerd door naar tv te kijken. Grewcock laat hem daarom overdag enkel nog naar Radio 4 luisteren en naar documentaires kijken. "Hopelijk slagen we er zo in zijn woordenschat een beetje te kuisen".

21:34 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

Antwerpse Zoo kweekt landschildpadden en aardbeikikkers

De Antwerpse Zoo is er als één van de weinige dierentuinen in Europa in geslaagd om Egyptische landschildpadden en aardbeikikkers te kweken. De zoo speelt hiermee een voortrekkersrol in het opstarten van het internationale kweekprogramma voor beide diersoorten.

Gesmokkelde dieren
In 2004 onderschepte de politie 18 illegaal naar België gesmokkelde schildpadden en 600 aardbeikikkers, ook wel bekend als felrode pijlgifkikkers, uit Panama. De Antwerpse havenpolitie vond de schildpadden toen in een sporttas op de kaaien in de haven. De dieren waren in zeer slechte conditie en staan op de lijst van bedreigde diersoorten. Enkele maanden later smokkelden drie Belgen 600 aardbeikikkers uit Panama in filmrolletjes ons land binnen. Bij aankomst waren er al 100 overleden.

Kweekprogramma
De dieren kwamen in de Antwerpse Zoo terecht en daar besloten de medewerkers om met de beestjes te gaan kweken. Verzorgers spaarden tijd noch moeite voor de inrichting van 24 gespecialiseerde kweekverblijven voor de kikkers en 7 voor de Egyptische landschildpadden. Half juli 2005 werd dan de eerste schildpad geboren. Ook bij de kikkers zijn er ondertussen drie jongen en worden er eerstdaags nog twee verwacht. Volgens de Zoo zijn dat twee primeurs op wereldvlak.

17:28 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

26-07-05

Vleesetende muizen ontdekt in Groot-Brittannië

Op het Britse eiland Gough hebben wetenschappers vleesetende muizen ontdekt. Het eiland, gelegen in de zuidelijke Atlantische oceaan, wordt bewoond door een enorme populatie albatrossen. De vogels hadden daar voordien geen natuurlijke vijand en konden er dus rustig opgroeien.

Gruwelijke dood
Nu blijkt dat op het eiland ook nog minstens 700 000 vleesetende muizen wonen, die de jonge albatrossen bedreigen. De kuikens verlaten de eerste weken hun nest niet en worden door hun ouders grotendeels onbeschermd achtergelaten. Ze zijn bijgevolg een gemakkelijke prooi voor de muizen. Vogels die het slachtoffer zijn van de vleeseters ondergaan een gruwelijke lijdensweg, aangezien de muizen wekenlang aan de levende albatros knagen. De vogels sterven pas na enkele weken aan hun verwondingen.

Dalende populatie albatrossen
De populatie albatrossen daalt nu aanzienlijk door de aanvallen van de vleesetende muizen. Die zijn wel drie keer zo groot als de huismuizen bij ons en zijn niet bang om vogels aan te vallen die meer dan tien kilogram wegen en tot een meter groot zijn.

12:45 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (1)

25-07-05

Slang in toilet bijt vrouw

Een wc-bezoek zal nooit meer hetzelfde zijn voor Alicia Bailey, een vrouw uit Jacksonville in de Amerikaanse staat Florida. Ze werd gebeten door een water moccasin-slang die zich blijkbaar had verscholen in haar toilet.Heel grote slang
De vrouw bracht drie dagen door in het ziekenhuis. Ze is nu terug thuis maar gerust is ze niet. Toen ze de bewuste nacht naar het toilet ging en het deksel van de pot lichtte beet de slang haar in het been. De slang hapte éénmaal in haar dij, en gezien de grootte van de beet was het een heel grote slang. Volgens Alicia was zijn kop drie vingers groot.

Ze werd naar het ziekenhuis gevoerd voor een behandeling met tegengif, maar niemand weet wat er van de slang is geworden en hoe het reptiel in het huis was geraakt om te beginnen.

Hondenpoortje
Er is een bos achter het huis van de familie en met al de recente regenval is het mogelijk dat de slang hogere en drogere oorden had opgezocht. De familie denkt dat hij misschien langs het hondenpoortje is binnengeraakt, maar is nog steeds bang dat hij nog altijd in het huis bevindt.

Alicia's man Richard doorzoekt nu het huis in de hoop het beest te vinden. Hij is achterdochtig voor kasten en schuiven. Hij loopt in het huis rond met een grote stok en soms een jachtgeweer. "We zijn niet van plan om de slang levend te vangen. Ik wil hem hier gewoon weg."

Ongemakkelijk
Alicia wilt gewoon haar leven en haar huis terug. "We voelen ons op het moment enorm ongemakkelijk in ons huis en we hebben schrik om naar het toilet te gaan. We willen dit zo snel mogelijk achter ons laten."

Het koppel heeft een elfjarige zoon die nu bij de buren verblijft. Als de slang hem had gebeten in plaats van zijn zwaarlijvige moeder had hij het volgens dokters waarschijnlijk niet overleefd.

19:53 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

Vrouw geëlectrocuteerd bij schokken naar wormen

Een vrouw uit Little Sioux in de Amerikaanse staat Iowa is omgekomen door electrocutie toen ze wormen probeerde te vangen voor haar vissen.

Stroomstoten
De vrouw zat blijkbaar stroomstoten toe te dienen aan de grond om regenwormen aan de oppervlakte te krijgen. De bodem was echter verzadigd met water.

Volgens de lokale Sheriff gebruikte de vrouw een zelfgemaakt schokapparaat dat was verbonden met een stopcontact.

Visjes
Een vriend van de vrouw had zijn kinderen naar haar huis gebracht om haar visjes te voederen. De kinderen troffen haar lichaam aan in de achtertuin.

De autopsie moet duidelijkheid brengen over de doodsoorzaak maar alles wijst op electrocutie.

19:52 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

Engels paard heeft hooikoorts

Een Engels paard moet op reepjes krantenpapier slapen omdat hij een equivalent van hooikoorts heeft. Als Teddy blootgesteld wordt aan hooi of stro, begint hij te hoesten en te hijgen alsof hij een astma-aanval krijgt. De 19-jarige eigenares van het paard, Samantha Ashby, moet ook de voeding van het paard afdekken om stof te vermijden.

Er ligt altijd een voorraadje medicijnen klaar voor als Teddy een aanval krijgt. “De ziekte lijkt op hooikoorts bij mensen, in die zin dat ze ervoor zorgt dat de luchtwegen nauwer worden”, zegt veearts Paul James. “In de ideale wereld zouden we Teddy een permanente anti-histamine of steroide-inhalator kunnen geven. In dit geval zou ik echter adviseren om het dier uit de buurt van hooi te houden onder het motto 'beter voorkomen dan genezen'.”

19:51 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

Man zwiert hond door de lucht

In het Noord-Hollandse Hoorn is een 37-jarige man opgepakt wegens mishandeling van zijn hond. Tevens bedreigde de man een 26-jarige vrouw die daar commentaar op had. De vrouw zag rond 2 uur dat een man zijn aangelijnde hond aan de riem door de lucht heen en weer zwierde. Verder zag zij, samen met andere getuigen, dat de man de hond trapte.

Bedreigingen
Omdat de vrouw dit niet kon aanzien, stapte ze op de man af en beviel hem te stoppen met het mishandelen van de hond. De man kon de kritiek niet verdragen en uitte bedreigingen naar de vrouw toe. Nadat de politie was gecontacteerd, kon de man worden aangehouden. Hij kan een proces-verbaal verwachten. Over de toestand van de hond is nog niks bekend..

19:50 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

24-07-05

Einde bosbranden in Spanje en Portugal niet in zicht

Er komt maar geen eind aan de bosbranden in Spanje en Portugal. In de Spaanse provincie Cáceres heeft een vermoedelijk aangestoken vuur bijna 8.000 hectare pijnbomenwoud vernietigd.

Bijna 1.000 mensen dienden hun huizen te ontvluchten. Tientallen brandweerlieden en twintig tankvliegtuigen werden ingezet. "Hier brandt een van de mooiste wouden aan de Middellandse Zee", zo stelde een woordvoerder van de regionale regering van Extremadura. De brand zou gelijktijdig op zes plaatsen uitgebroken zijn, wat op brandstichting wijst.

Brandstichters zouden ook verantwoordelijk geweest zijn voor een brand op het eiland Gran Canaria die minstens 200 hectare bos in het midden van het eiland verwoestte. Er wordt gespeurd naar een verdacht paar, zo deelde de politie mee. De vlammen sloegen ook over op het natuurpark van het Tejedagebergte, dat bekend staat voor zijn dennen en zijn eucalyptusbomen.

De Unesco heeft de regio nog niet lang geleden tot 'biosfeer-reservaat' uitgeroepen. Een honderdtal mensen diende uit een hotel en een herberg in veiligheid te worden gebracht. De brandweerlui kregen steun van vier helikopters die water vanuit de zee aanvlogen. Bij een andere brand nabij Barcelona, in het noordoosten van Spanje, dienden 500 mensen in veiligheid te worden gebracht.

21:32 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

23-07-05

Schorpioen met dodelijke steek in container bij Genks bedrijf

In een bedrijf in Genk is dinsdag een schorpioen ontdekt in een container die vanuit Turkije kwam, zo heeft het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek donderdag bekendgemaakt. Het centrum liet het dier, volgens een specialist van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) de meeste giftige schorpioen van de wereld, doden.

Doodsteker
"Het exemplaar was een onvolwassen vrouwtje van de soort Leiurus quinquestriatus, ook wel sahara-schorpioen of doodsteker genoemd", zei Dries Damiaens van het Natuurhulpcentrum.

Speldenprik
"Een steek van het diertje is een pijnloze speldenprik. De meeste mensen maken zich na zo'n prik geen zorgen. Enkele uren later gaat het slachtoffer in shock en is alle medische hulp te laat, met de dood tot gevolg.

Inslapen
Op sommige beurzen voor ongewervelde dieren wordt deze schorpioen omwille van zijn gevaar verboden. Daarom lieten we het dier bij ons inslapen,"

09:18 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

22-07-05

Miss Piggy verbreekt record verste duik voor varkens

Een poging om het wereldrecord te verbreken van de langste duik ooit uitgevoerd door een varken is gelukt. De beslissende duik vond vandaag plaats op de Royal Darwin Show in Australië. Tom Vandeleur, de trainer van het vijf maanden oude varken dat de naam ‘Miss Piggy’ draagt, zei gisteren al dat het dier in goede conditie was en zeer waarschijnlijk het Guinness Book of Records ging halen. Miss Piggy sprong 3 meter en 31 centimeter ver.

Beter dan Ian Thorpe
Het varken volgt geen speciaal dieet. De trainer moet gewoon wat op haar voeding letten, zoals dat bij een renpaard gebeurt. Vandeleur verklaarde nog dat het Miss Piggy haar sport erg serieus neemt. “Haar voorpoten zijn naar achteren gekruld en het is een volwaardige duik”, zegt Vandeleur. “Ian Thorpe, de grootste Australische zwemmer die we sinds jaren hebben, kan slechts anderhalve maal zo ver springen als zijn lichaamslengte. De varkens doen het beter, ze halen zelfs bijna vijfmaal hun lichaamslengte.”

18:25 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

Roodharigen zijn met uitsterven bedreigd

Echt roodharigen worden een zeldzaamheid. Een roodharige kan geboren worden uit een ouderpaar dat zelf geen rood haar heeft maar wel zogenaamde slapende 'roodhaargenen', die bij vader en moeder worden onderdrukt door die immer opdringerige 'bruin- en blondhaargenen'. Eenmaal bevrijd en samengebracht blijken de 'roden' soms wel sterk genoeg om zich te doen gelden.

Onherroepelijk verdwijnen
Door de multiculturele samenleving komen er echter steeds meer dominante 'bruinhaargenen'. Door al die nieuwe bruine haargenen krijgt rood haar op langere termijn geen schijn van kans meer. Pessimistische biologen en erfelijkheidsdeskundigen gaan er van uit dat de échte roodharigen, die met een blanke doorzichtige huid en sproeten, over 50 jaar totaal uit ons straatbeeld zijn verdwenen. Anderen denken dat het nog een paar honderd jaar zal duren, maar verdwijnen doen ze op den duur onherroepelijk.

Voortplantingsprogramma
Volgens klinisch moleculair geneticus Erik Sistermans van de Nijmeegse Universiteit zou je om het aantal roodharigen enigszins in stand te houden, een soort gericht voortplantingsprogramma moeten beginnen. Hij voegt meteen toe: ''Ondenkbaar natuurlijk, maar het zou wel werken.'' We zien straks weliswaar geen rood haar meer, maar het gen blijft wel aanwezig, zo stelt hij. Daardoor zullen er altijd wel wat roodharigen over blijven.

Dominant gen
Haarkleur wordt veroorzaakt door de afzetting van pigmenten die door genen worden gevormd. Twee genen zijn uiteindelijk in het spel; één van de vader en één van de moeder. Het dominante gen bepaalt echter de haarkleur. Het gen dat zorgt voor bruin haar is altijd dominant, het gen voor rood haar is altijd ondergeschikt.

Ook blondjes in verdrukking
Het ondergeschikte gen dat mensen rood haar, blanke huid en sproeten geeft is vermoedelijk tussen de 50.000 en 100.000 jaar oud. Ongeveer één procent van de westerse wereldbevolking is nu roodharig. Overigens komen niet alleen roodharigen in de 'verdrukking'. Door de hoge migratie en vermenging van rassen zullen ook natuurlijk blond haar en blauwe ogen zeldzamer worden.

18:24 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

21-07-05

Huismuizen vallen albatrossen aan op Afrikaans eiland

Op een afgelegen eiland in de Zuid-Atlantische oceaan hebben wetenschappers huismuizen ontdekt die albatros-kuikens aanvallen. De knaagdieren verzamelen zich in groepen om de 200 keer grotere dieren te benaderen en op te eten.

"Ware slachting"
Het bestaan van de gewelddadige huismuis werd aan het licht gebracht door de biologen Ross Wanless en Andrea Angel. Het gehuwde paar werkt aan het Percy FitzPatrick Institute for African Ornithology en brachten een jaar door op het Gough Island om een verklaring te zoeken voor de te hoge sterftegraad van albatros-kuikens.

De wetenschappers maakten beelden van het bloedbad om hun beweringen te staven. "Het was een ware slachting," zei Ross Walness aan het wetenschapmagazine Nature. "Kuikens lagen half dood op de grond en hun lichaam was bedekt met gapende wonden waar de ingewanden uithingen."

Agressief gedrag aangeleerd
Volgens de biologen hebben de huismuizen het agressief gedrag aangeleerd en geven ze het door aan hun nakomelingen. Van nature zijn het geen gewelddadige dieren. Op het eiland zelf zijn nooit roofdieren aanwezig geweest. De albatrossen slagen er bijgevolg niet in zich te verdedigen tegen de gewelddadige knaagdieren.

De ontdekking werd deze week voor het eerst publiek gemaakt in Brazilië op de jaarlijkse bijeenkomst van de Society for Conservation Biology. Omdat gevreesd wordt dat de muizen zich ook tegen andere vogelsoorten gaan keren, reizen Walness en Angel terug naar het eiland om de knaagdieren te verwijderen.

13:11 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (1)

Panda zaait paniek in Chinese stad

Een wilde panda heeft de inwoners van de Chinese stad Dujiangyan in de provincie Sichuan doen schrikken. De beer ging 's nachts op wandel en de Chinezen dachten dat er een inbreker op pad was. De ganse nacht hebben de politie en brandweerlui de beer achterna gezeten.

Inbreker
De wilde beer was 's nachts de stad ingeslopen en liep er over daken. Bewoners van blokken dachten aanvankelijk dat er een inbreker aan het werk was. Ze schrokken toen ze de wilde panda zagen. De politie en brandweer zetten de achtervolging in. De beer hield ze de ganse nacht bezig. Moe geworden, kroop de kolos in een boom.

Verdovende pijl
Met een verdovende pijl en touw konden de brandweermannen de beer voorzichtig uit de boom halen en daarna terug afzetten in de natuur. De wilde panda is immers een bedreigde diersoort. In het westen van China leven er nog ongeveer 1.600 in het wild.

13:10 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

Hengst neukt man dood

Een Amerikaanse veertiger is op een boerderij in de staat Washington doodgebloed na anaal geslachtsverkeer met een hengst. "Nog nooit hebben we zoiets gezien", aldus Eric Sortland van de politie van Enumclaw, nabij Seattle.

Doodgebloed
Het slachtoffer, een veertiger uit Seattle is aan een zwaar inwendig letsel bezweken, aldus Sortland: "Zijn karteldarm was gebarsten, evenals andere organen, en hij is uiteindelijk doodgebloed".

Bestialiteit
Onderzoek bracht aan het licht dat de boerderij waar de man overleed, gespecialiseerd was in bestialiteit oftewel seks met dieren. Bezoekers konden kiezen uit paarden, pony's, geiten, schapen en honden. Het adres circuleert op gespecialiseerde websites.

Videocassettes
De politie trof er videocassettes aan waarop seksuele handelingen tussen mensen en dieren waren vastgelegd. Aangezien het wetboek van strafrecht van de staat Washington bestialiteit niet verbiedt, heeft er voorlopig geen enkele arrestatie plaatsgevonden.

13:07 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (1)

Vijf maanden cel voor onthoofden van Baby de papegaai

Een Britse rechter met een emotioneel hart voor dierenleed heeft maandag een man die zijn papegaai had onthoofd, veroordeeld tot vijf en een halve maand cel. De 39-jarige Paul Bryan Pugh uit Wolverhampton had zijn vogel in een vlaag van woede genekt.

Verbod om ooit nog huisdier te houden
Boze rechter Shamin Qureshi verbood de dierenmoordenaar voorts ooit nog een huisdier te houden. Een zichtbaar ontroerde rechter siste Pugh van onder zijn pruik toe dat Baby, de papegaai, "geen enkele kans had om te ontsnappen".

Bezwarend vond Qureshi voorts dat de decapitatie geschiedde voor de ogen van Pughs vrouw en kind. Oorzaak van Pughs wandaad was een familietwist, waarin Baby naarverluidt geen enkel aandeel had.

Paul Bryan Bugh verscheen enkele uren later dan voorzien voor de rechter. De man was eerst te dronken om terecht te staan.

13:06 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

China schiet varkenssperma de ruimte in

Om te onderzoeken wat de effecten van een ruimtereis zijn, wil China varkenssperma de ruimte in schieten. Het zaad gaat in oktober mee met de tweede bemande vlucht van China. De astronauten nemen 40 gram sperma mee van twee speciaal geselecteerde Rongchang varkens. Die staan bekend om hun goede lichamelijke conditie en hun goede vlees.

Wetenschappers denken dat de omstandigheden in de ruimte, zoals microzwaartekracht, het sperma beïnvloeden. Terug op aarde worden met het overlevende sperma varkenseitjes bevrucht. Na twee jaar moet duidelijk zijn of de reis invloed heeft op de lichamelijke conditie en het vlees van de reageerbuisvarkens.

13:03 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

Nieuwe diersoorten in Oosterschelde

In de Zeeuwse wateren zijn deze zomer al vijf nieuwe diersoorten ontdekt. Nooit eerder waren het er zoveel als dit jaar, meldde de Stichting Anemoon zondag in het Nederlandse radioprogramma Vroege Vogels.

Het gaat om nieuwe soorten van de zeester, het neteldier, een zakpijp en twee soorten sponzen. Van een vermoedelijke derde nieuwe sponssoort staat nog niet definitief vast om welke variant het gaat. De dieren zijn volgens de stichting nog nooit eerder op de Nederlandse kust aangetroffen.

De Stichting Anemoon noemt het verder uitzonderlijk dat alle soorten in de monding van de Oosterschelde zijn aangetroffen. Een oorzaak zouden de nieuwe omstandigheden van de Zeeuwse kust door de Deltawerken kunnen zijn, of het gestegen aantal waarnemingen door de populariteit van de duiksport

13:02 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

Dief blijkt das te zijn

In Swindon heeft een das ingebroken in een huis en heeft de buren gewekt door een raam te breken bij zijn ontsnapping. De das is het huis waarschijnlijk binnengedrongen langs het kattenluik en ging vervolgens de trap op naar de slaapkamer. Eens hij daar aangekomen was, wilde hij uit het raam springen. Het raam brak en de das verwondde zichzelf aan de scherven.

De 78-jarige bewoonster van het huis, Pamela Mackie, werd door een buur gewaarschuwd omwille van het lawaai. Ze dacht dat het om een inbreker ging en durfde de kamer niet binnengaan. De politie kwam en vond de das, die versuft en gewond op de grond lag. Hij werd voor verzorging naar het District Animal Haven gebracht.

Het gaat om een jong mannetje dat al enkele oude wonden vertoonde, die hij waarschijnlijk heeft opgelopen tijdens gevechten met andere dassen. Het dier was op zoek naar een veilige en rustige plaats toen hij het huis binnendrong. Dassen zijn heel nieuwsgierige dieren, dat is waarschijnlijk de reden waarom hij de trap op gegaan is. Het dier zal verzorgd worden tot het weer helemaal de oude is.

12:59 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

Bejaarde Amerikaanse vrouw leeft tussen honderden dode katten

De Amerikaanse dierenbescherming heeft een lugubere ontdekking gedaan in een woning in Burke, Virginia. De inspecteurs vonden daar honderden dode en ernstig verwaarloosde katten. In een tweede huis in de omgeving deden ze dezelfde nare ontdekking. De dierenbescherming werd opgetrommeld door de buren, die al een tijdje klaagden over stankoverlast. De eigenares en bewoonster van de huizen, de 82-jarige Ruth Kneuven, is intussen aangeklaagd voor onder andere dierenmishandeling en belemmering van het uitoefenen van de wet.

De inspecteurs troffen maar liefst 220 kattenlijken aan in de huizen, allemaal verpakt in plastic tassen. Verder zaten er ook nog 267 levende katten, maar die moesten allemaal afgemaakt worden op 8 katten na. De dieren waren immers ofwel te ziek ofwel te wild om als huisdier gehouden te worden. De bejaarde eigenares is intussen in een hotelkamer ingetrokken. Volgens een woordvoerder van de lokale gezondheidsdienst zijn de beide woningen onbewoonbaar verklaard.

12:58 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

Jongeren rammen express bijenkolonie

Enkele jongeren hebben een niet al te slim doelwit gekozen voor hun ‘kattenkwaad’. Ze vroegen zich af wat er zou gebeuren als ze met hun auto een imkerij inreden. Het resultaat was te verwachten: enkele van hen liggen in het ziekenhuis.

“Er zijn elk jaar wel enkele jongeren die hetzelfde proberen,” zegt imker David Miksa. “Spijtig, want je weet toch dat het slecht afloopt. En voor ons is het een hels werk alles terug op orde te maken.”

Honderduizenden bijen
De vier jongeren uit het Amerikaanse South Lake, Florida, reden met hun truck tussen bijenkorven – er wonen tot 30.000 bijen in één korf – en kwamen vast te zitten. Twee bijenkorven werden met de grond gelijk gemaakt. De bijen, waarschijnlijk naarstig op zoek naar hun ineengestortte huis, vielen vervolgens de jongeren aan.

Omcirkeld door honderduizenden bijen belden ze in paniek naar de hulpdiensten. Alle jongens werden een aantal keer gestoken, twee van hen zo erg dat ze naar het ziekenhuis moesten. Volgens Miksa mogen de tieners van geluk spreken: voor hetzelfde geld hadden ze de aanval niet overleefd.

04:02 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

Hond vergeet dat baasjes verhuisd zijn

In Duitsland wilde een hond die het gewoon was om uit het raam te springen van de flat van zijn baasjes op het gelijkvloers, dat ook doen in hun nieuwe flat. Die bevond zich echter op de zesde verdieping. Gelukkig landde het dier op en balkon van een ander appartement drie verdiepingen lager.

De eigenaars van de hond, Udo en Angela Baecker, belden de brandweer toen ze hun boxer hoorden huilen vanop het balkon iets lager. Ze konden de hond zelf niet gaan halen omdat de bewoners op vakantie waren.

De baasjes van TJ verklaarden dat ze nog maar een week in het appartement waren, maar dat ze niet dachten dat TJ het trucje van in hun vroegere woonst ook zou toepassen in de nieuwe flat. Ze veronderstelden dat hij de trappen wel gewoon was geworden. Volgens brandweerman Enno Berg is de hond letterlijk op zijn pootjes terecht gekomen.

04:00 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

Zwarte weduwen teisteren Istrië

Honderden spinnen van de dodelijke soort zwarte weduwe zijn opgedoken in de buurt van een krachtcentrale in Plomin op het Kroatische schiereiland Istrië aan de Adriatische oostkust.

Verdelgen
De oostkust is niet echt populaire toeristische bestemming, terwijl de westkust dat wel is. Arbeiders van de krachtcentrale hebben de politie en gezondheidsdiensten reeds verwittigd. De spinnen zullen verdelgd worden, om te voorkomen dat ze zich voortplanten of verspreiden.

03:59 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (1)

Brandweermannen redden muis

Brandweermannen uit Hamburg haastten zich naar het huis van een jonge vrouw die hen in tranen had opgebeld. Haar muis zat namelijk met zijn kop vast tussen de tralies van zijn kooi. De 21-jarige Elfrida Schuster belde de brandweer omdat het diertje aan het stikken was.

De brandweerbrigade stuurde een speciaal noodteam om de muis te redden. Een woordvoerder van de Hamburgse brandweer verdedigde de actie door te zeggen dat zowel mensen- als dierenlevens redden hun taak is.

03:58 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

Blauwe duiven gesignaleerd in Manchester

In Manchester hebben vogelspotters een groep blauwe duiven gesignaleerd. De vogels waren echter niet zo speciaal als ze wel leken. Het ging om gewone duiven die hun nest hadden gebouwd in een verffabriek in Collyhurst. Daar wordt blauwe verf gemaakt voor inktpatronen. Diane Ryan reed van haar werk naar huis toen ze de blauwe duiven opmerkte die op de grond zaten.

De vrouw zei dat ze haar ogen eerst niet kon geloven. Dan realiseerde ze zich echter dat de duiven waarschijnlijk hun nest gebouwd hadden in de verffabriek en dat ze daardoor blauw geverfd waren. John Edwards, manager van de fabriek, zei dat de verf waarschijnlijk niet gevaarlijk is voor de vogels. Ze bevat een lage giftigheidsgraad, dus de duiven zullen er geen last van ondervinden.

03:57 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

Agressieve struisvogel doet joggers nog harder lopen

Twee joggers in het Nederlandse Tilburg keken raar op, toen ze gisteren plots een struisvogel op hun pad troffen. Die verschijning deed hen nog iets harder lopen, want het agressieve beest zette de achtervolging in. De politie kwam snel ter plaatse en startte een onderzoek. De struisvogel bleek al sinds een week los te lopen in de omgeving.

Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt vandaag geprobeerd het dier te vangen en naar een veilige omgeving te brengen. Volgens hem is het dier afkomstig van een man in de buurt. De politie heeft hem nog niet ondervraagd.

03:56 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

Niet langer kinderen maar robots op kamelen in Qatar

In Qatar pakken ze uit met een primeur: de eerste kamelenrace met robotjockeys. Zeven robots namen deel aan de race op de Al Shahaniyya Camel Racecourse even buiten Doha. Volgens de wedstrijdorganisatoren was het een geslaagd experiment.

De Qatari's ontwikkelden deze robots omdat ze niet langer meer naar kinderen als jockey mochten grijpen, omdat dat toch iets te veel op slavenarbeid leek. Door hun lichte gewicht waren kinderen nochtans erg geschikt voor de wedstrijden. Kamelenraces zijn een ontzettend populaire sport in de golfstaten.

03:55 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

MTV-ploeg vernielt Turtle Beach

Het beroemde Turtle Beach op het Caribische eiland Tobago is grotendeels vernield tijdens de opnamen van de reality-show The Gauntlet voor de muziekzender MTV. De filmploeg, bestaande uit 90 personen, weigerde een andere locatie te zoeken voor de opnamen. Ook de smeekbeden van natuurbeschermers konden hen niet op andere gedachten brengen. Ze sleepten met hun zware apparatuur over het strand waardoor het zand verwijderd werd.

Turtle Beach wordt bevolkt door de met uitsterven bedreigde lederschildpad, die daar zijn eieren in het zand begraaft. De dieren kunnen nu nauwelijks nog het strand bereiken. De MTV-ploeg heeft acht nesten met in totaal een vierhonderdtal eieren vernield. Andere nesten zijn te diep onder het aangestampte zand terechtgekomen. De kleine schildpadjes zullen er dus niet kunnen uitkomen.

De muziekzender verwijst voor alle vragen door naar het productiebedrijf Bunim/Murray. Die laten op hun website weten dat de opnamen op het strand ecologisch correct verlopen zijn en dat de beschuldigingen van de natuurbeschermers dus vals zijn.

03:53 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

West-Vlaamse struisvogel legt superei

Op een boerderij in het West-Vlaamse Deerlijk St.-Lodewijk heeft een struisvogel een ei van bijna 2,5 kilogram gelegd. Daarmee is het legsel door het Guiness Book of Records erkend als ’s werelds zwaarste struisvogelei. Dat meldde het Vlaams Informatiecentrum over Land- en Tuinbouw.

Het vroegere record was in handen van een Chinees. Eén van zijn struisvogels legde in 1997 een ei van 2,350 kilo. Het ei van L. Schelfhout van struisvogelkwekerij Struislux verbrak dit record met een gewicht van 2,485 kilo. Een normaal struisvogelei weegt ongeveer anderhalve kilo.

03:52 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)