07-06-05

Grizzlybeer bijt hardloopster dood in Canada

In de Canadese provincie Alberta is een 36-jarige vrouw doodgebeten door een grizzlybeer toen zij samen met twee vriendinnen aan het hardlopen was aan de rand van de stad Canmore. De twee andere vrouwen bleven ongedeerd, volgens de krant The Globe and Mail. Een jachtopziener heeft de beer direct na het bloedige incident doodgeschoten.

Gevangen
De ongeveer drie jaar oude grizzly baarde de faunabeheerders in Alberta al enige tijd zorgen. De hele maand mei hield het dier zich op bij een golfterrein aan de rand van Canmore. Iedereen dacht dat het alleen maar een nieuwsgierige jonge beer was. Nadat hij een week geleden echter zo dicht bij een fotografe was gekomen dat zij 'zijn adem kon ruiken', besloten de autoriteiten het dier te vangen en het vijftien kilometer verder in de bergen weer los te laten. Niemand, ook deskundigen niet, vermoedde dat het dier - dat via GPS te volgen was - naar Canmore zou terugkeren. En niemand vond het dan ook nodig de inwoners van de plaats te waarschuwen op mogelijk gevaar.

Boom
De 36-jarige Isabelle Dubé stond zondag na een scherpe bocht in het pad ineens oog in oog met het dier. Haar vriendinnen, die iets achter haar liepen, liepen langzaam achteruit tot zij buiten het gezichtsveld van het dier waren. Daarna renden zij weg om de politie te waarschuwen. Maar Dubé klom in een boom. De zeker negentig kilo zware beer klom haar achterna, smeet haar op de grond en beet haar dood. De laatste keer dat iemand in Canada het slachtoffer werd van een grizzlybeer was zeven jaar geleden.

19:27 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

hai

Gepost door: hai | 13-02-08

dat is toch erg
maar ik wil iets weten hoe geet de vrouw van die beer

Gepost door: stacey | 05-11-10

De commentaren zijn gesloten.