01-06-05

Al 14.000 euro korting om je kat te laten klonen

In Amerika heerst duidelijk heel wat minder taboe over kloonpraktijken dan bij ons. 26.000 euro kost het voortaan nog om een perfecte kopie te maken van je teerbeminde Garfield. Dat is al 14.000 euro minder dan in de beginperiode van het katklonen.

Lou Hawthorne van het Klooninstituut in Sausalito (Amerika) legt kort uit hoe het principe in zijn werk gaat. "Een gediplomeerde dierenarts neemt een stukje cel van een levend dier weg. Die cellen worden dan bewaard in vloeibare stikstof, waarin ze eeuwig bewaard kunnen worden. Vervolgens wordt die cel in het ei geïnjecteerd en bekom je een eencellig embryo. Na verloop van tijd splitst dat embryo zich en kunnen de cellen naar een surrogaat - in dit geval dus een kat - overgebracht worden.

"Honden zijn de volgende beesten op ons kloonlijstje"
Hawthorne kijkt al vol spanning uit naar de volgende uitdaging. "Honden zijn de volgende beesten die op ons kloonlijstje staan. Meteen ook de moeilijkste klip die we moeten omzeilen, want zelfs mensen klonen zou veel eenvoudiger zijn."

Dat een gestorven dier dankzij de kloontechniek opnieuw tot leven gewekt kan worden, is niet meer dan een mythe. "Iedereen die je dat op de mouw probeert te spelden, heeft een steekje los in zijn bovenkamer", aldus Hawthome.

Het klonen zelf zit duidelijk in de lift. "Onze telefoons staan roodgloeiend. Even liepen onze verkoopcijfers terug na het kloonverbod op huisdieren. Maar intussen hebben we een juridisch achterpoortje gevonden en draaien de zaken weer als vanouds."

13:10 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.