18-05-05

Minister Demotte trekt verbod op wilde dieren in circussen in

Minister van Dierenwelzijn Rudy Demotte (PS) heeft zijn eigen verbod op wilde dieren in circussen weer ingetrokken. Alles mag nu opnieuw in de circussector.

Demotte legde op 20 juli 2004 aan circussen een algemeen verbod op om wilde dieren te gebruiken. Daarvoor schafte hij de wettelijke uitzonderingen af die in de wet op het dierenwelzijn is voorzien voor circussen. En zo'n afschaffing kan alleen het parlement doorvoeren.

De minister ging zijn boekje dus te buiten. De Raad van State zou het KB van Demotte wellicht vernietigd hebben. De minister was de Raad dinsdag voor en schafte zelf zijn eigen KB af.

12:22 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

die spreekt de waarheid dit is waar alle dieren in een cirkus worden misshandelt ge moet eens wette wa ze er voor doen niks gewoon niks een als ze iets moeten leren (de dieren ) dan zullen ze et moeten kennen een anders krijgen ze slaag

Gepost door: didi | 30-05-05

die spreekt de waarheid dit is waar alle dieren in een cirkus worden misshandelt ge moet eens wette wa ze er voor doen niks gewoon niks een als ze iets moeten leren (de dieren ) dan zullen ze et moeten kennen een anders krijgen ze slaag !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: didi | 30-05-05

De commentaren zijn gesloten.