06-05-05

Toeristen in Australië niet meer veilig door explosieve toename krokodillen

Australische rangers zijn in de hoogste staat van paraatheid nu het aantal krokodillen in een natuurpark vlakbij Darwin razendsnel stijgt en er steeds meer meldingen binnenkomen van krokodillen die boten vol toeristen aanvallen.

Het aantal krokodillen in Kakadu National Park is de afgelopen jaren explosief gestegen. Waren er ooit slechts 3.000 zoutwaterkrokodillen, dat aantal is inmiddels - wegens het beschermen van de diersoort - gestegen naar het astronomische aantal van 70.000.

"Het aantal krokodillenaanvallen is gestegen", waarschuwt ook parkranger Garry Lindner. Er zijn volgens de parkwachter verschillende gevallen gemeld waarin krokodillen de buitenboordmotor van voorbijvarende bootjes te grazen hebben genomen en vervolgens aan boord zijn geklommen om hun tanden in de opvarenden te zetten.

Vooralsnog hebben zich geen fatale gevallen voorgedaan, maar de rangers van het Autralische park vrezen het ergste en zijn daarom in de hoogste staat van paraatheid.

Kakadu National Park is een prachtig natuurpark van 20.000 km2. Vanwege zijn beroemde moerasland, krokodillen en aboriginal cultuur is het opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

14:56 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.