05-05-05

Geboorte Boomstekelvarken

Sinds 2 maanden kan je in de zoo kennismaken met het nieuwe boomstekelvarkentje. Het jong is geboren op 25 maart laatstleden en stelt het goed. Het jong, dat net als zijn vader en moeder zonder naam door het leven zal gaan, houdt zich voorlopig nog een beetje op de achtergrond samen met zijn moeder. Het is nog eventjes wachten voordat het geslacht kan bepaald worden.

De stekelvarkens behoren tot de familie van de knaagdieren en ze leven in de natuur in de uitgestrekte Canadese bossen, waar ze zich voeden met allerlei groen. Hun dieet in de zoo bestaat uit groenten en fruit, al vinden ze het kauwen op takken en schors ook wel leuk. Wat veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat stekelvarkens uitstekende klimmers zijn. Met hun klauwen klimmen ze zonder moeite de hoogste boom in.

Het jong blijft voorlopig in de buurt van zijn moeder, rustig in een hoekje op de grond. Het is voor het jong nog een beetje wennen aan de bezoekers en de verzorgers maar met mama altijd in de buurt voelt het zich wel veilig. Voorlopig klimt het nog niet, maar dat zal niet lang meer duren. Het jong is nu al te zien bij zijn familie en je vind ze aan de linkerkant van het okapigebouw.

05:30 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.