15-04-05

Man uit Gingelom krijgt in beslag genomen agressieve pitbull terug

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 37-jarige man uit Gingelom veroordeeld tot een geldboete van 55 euro omdat hij zijn agressieve pitbull had laten loslopen. Merkwaardig is dat de man de in beslag genomen hond terugkrijgt omdat de rechter oordeelde dat de inbeslagname niet correct was verlopen.
De politierechter in Sint-Truiden sprak de man op 19 januari 2005 vrij omdat hij de feiten niet bewezen achtte. Nu oordeelde de rechter in beroep dat de loslopende hond kwaadaardig gedrag vertoonde toen hij in september 2004 in Jeuk (Gingelom) een man en zijn hond aanviel.

Pitbull Balrog probeerde toen de hond van een wandelaar aan te vallen. Toen die zijn dier in een omheinde wei zette, kalmeerde de pitbull. Toen de man echter wilde verder wandelen, bleef de agressieve hond hen achtervolgen tot op een speelplaats, waar de man de politie verwittigde.
Intussen was de eigenaar van de pitbull opgedoken. De dertiger nam de hond mee zonder iets te zeggen. Volgens de eigenaar is Balrog niet gevaarlijk, goed opgevoed en loopt hij steeds aan de leiband. De rechter oordeelde anders.
Omdat bij de inbeslagname de politie het dier meenam zonder huiszoekingsbevel, kreeg de man uit Gingelom het dier terug.

Allemaal goed en wel, maar waarom geen agressieve mensen in beslag nemen?

10:05 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.