12-04-05

Golfstokken als uitroeimiddel tegen paddenplaag

Naar aanleiding van een enorme paddenplaag zijn de Australische autoriteiten met drastische maatregelen op de proppen gekomen die vooral bij dierenbeschermingsorganisaties in het verkeerde keelgat zijn geschoten.

Parlementslid David Tollner stelde op de nationale radiozender BBC voor om de giftige padden zoals in zijn jeugd met golf- en cricketstokken weg te jagen. "De mensen zullen daartoe eerder aangemoedigd dan ontmoedigd worden", aldus Tollner op de BBC-radio. Indien er geen actie wordt ondernomen, zullen de dieren weldra tot in de noordelijke stad Darwin voorkomen.

Dierenliefhebbers reageerden al geschokt op het voorstel. "Wij willen niet dat kinderen met golf- of cricketstokken achter de dieren aangaan", aldus Fiona Cummings van de dierenbeschermingsorganisatie RSPCA. Volgens haar zal dergelijk geweld snel uitbreiding nemen naar andere dieren zoals katten en honden.

100 miljoen padden
De giftige padden zouden volgens de BBC-radiozender meer dan 70 jaar geleden in het noorden van Australiƫ zijn uitgezet om het ongedierte in de suikerrietvelden uit te roeien. Maar het experiment mislukte en sindsdien groeide het aantal padden steeds meer aan.

Hun aantal wordt momenteel op 100 miljoen geschat. Vorige maand doken de eerste exemplaren al in de stad Darwin op. De huid van de padden is zeer giftig. Zo stierven bijvoorbeeld al krokodillen en kangoeroes door vergiftiging nadat ze het dier hadden opgegeten.

02:34 Gepost door F&F | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.